Ana Sayfa İçin... Hakkımızda Bilgi için... Sporcularımız Hakkında Bilgi İçin.... Fotoğraf Galerisi için... Kayıt Olunuz... Bizimle İletişim Kurmak İçin...  
 
 


Serbest yüzme stili :
yüzücünün kulaçlarla ve ayak vuruşlarıyla yüzdüğü bir stildir. Ayak vuruşları yüzücüye ancak %10 civarında hız kazandırmakta, büyük hız kulaçlardan alınmaktadır. Yüzülen en hızlı stildir. İsteğe bağlı olarak 3, 5, 6, 9,10 kulaç ile yüzülebilir. Kulaç sıklığıyla beraber vücudun su içerisindeki uyumu da önemlidir.
Serbest yüzme suyun üzerine çift kol vuruşuyla, birbirinden farklı şekilde yapılır. Bacak hareketleri devamlıdır. Bu yüzden serbest yüzme en hızlı olanıdır. Genelde 3 kolda bir nefes alınır. Ama isteğe bağlı olarak her kolda bir nefes alınabilir. Nefes, yüzerken başın yana döndürülmesi suretiyle alınır. Serbest stilde kulaç en uzak noktaya uzanarak atılır, parmak uçları havuzun karşı duvarını gösterecek şekilde uzatılır ve kulaç karnın altından çekerek kalçanın sonuna kadar çekilir, sonraki hareketler devamlıdır.

 
Kol Çekişi,
Su altındaki kol çekişi, 3 süpürme hareketinden oluşur. Bunlar aşağı, içeri ve yukarı süpürme hareketleridir. Bu bölümde bahsedilecek olan kol çekişinin diğer bölümleri, suya giriş, uzanma, sudan çıkış ve kol devrinin önde tamamlanması şeklindedir.

Suya Giriş ve Uzanma,
Suya giriş başın önünde, alnın ortası ile suya giriş tarafından omuz başının arasında orta bir noktadan olmalıdır. Yüzücünün kolu az miktarda ileri uzatılmış olmalı ve el suya girer girmez avuç içi dış yana doğru çevrilmelidir. Elin girişinden sonra kol da sanki el su yüzeyinde bir delik açmışçasına aynı noktadan suya girmelidir. Kolun suya girişinden sonra kol su yüzeyinin hemen altında mümkün olduğu kadar ileri uzatılmalı, bu sırada avuç içi de uzanma safhası tamamlandığında tam aşağı bakacak konumda olmak üzere çevrilmelidir. Kol çekişinin bu safhasına uzanış safhası tamamlandığında tam aşağı bakacak konumda olmak üzere çevrilmelidir. Kol çekişinin bu safhasına uzanış safhası adı verilir. Yüzücünün eli- uzanış sırasında, uzanış yönüne doğru düz bir konumda ileriye doğru uzatılmalıdır.

Yüzücü, kolu suya girer girmez suya herhangi bir kuvvet uygulamaya çalışmamalı, o sırada itiş hareketini tamamlamakta olan diğer kolun hareketini etkilememek için çekiş hareketine başlamamalıdır. Bu sebeple kol suya girdiğinde baş ile omuz arasında orta noktadan ileri uzanma hareketine devam etmeli harekete omuz başının ileri uzatılışı destek vermelidir. Böylece bir teknenin burnu gibi bir şekil alan vücut, arkadaki kolun itiş hareketini rahatça tamamlamasına izin vermiş olur. Aşağı süpürme tam bu noktada başlar.


Serbest Yüzme...
Sırt üstü  Yüzme...
Kelebek Yüzme...
Serbest Yüzme...
Yüzme Havuzu
Olimpik Yüzme Havuzu Özellikleri...
Havuz Suyu Nitelikleri...
Havuz Ortamı...
Havuz Tarihçesi...
Yüzmenin Faydaları...
Solunum Sistemi Faydaları...
Kas ve İskelet Sistemi Faydaları...
Kalp ve Dolaşım Sistemi Faydaları...
Sinir sistemine Faydaları...
Spor Yapan ve Yapmayan
Beslenme...
Diğer Faydaları...
Sezon Programı İçin...
Haberler ve Duyurular...
 
Web Tasarım İşileriniz İçin mail gönderiniz...  
Free Hit Counter   Web Sitemizin Tüm Hakları Saklıdır kopya Yapılamaz,Yapanlar Hakkında Yasal İşlem Yapılacaktır....Mail göndermek İçin...
Sitemizde Bulunan Görsel Ögeleri İzleyebilmek İçin Lütfen Buradan Flash Plug-in'i Buradan Java Plugini Bilgisayarınıza yükleyiniz
Sitemizi en iyi 1024x768 Çözünürlükte ve internet Explorer 6.0 İle İzleyebilirsiniz.